Grootwerk

Onder grootwerk verstaan wij gebruiksvoorwerpen van verschillende soorten materiaal zoals zilver en staal. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een theepot, bonbonsschaal, bestek, kandelaar, broodmand etc.

De reparaties en mogelijkheden van het grootwerk zijn divers. Een kleine greep uit de mogelijkheden met uw items:

Reparaties
KandelaarIs het handvat van uw zilveren theepot of een onderdeel van uw kandelaar afgebroken, in de meeste gevallen herstellen wij dit weer en de mogelijkheden tot reparaties zijn divers.

Polijsten
Zilver is een materiaal dat kan oxideren en zwart worden. Om uw zilveren voorwerp weer mooi te laten glimmen kunnen wij het voor u polijsten.

Inzwarten
Wanneer u juist wilt dat uw zilveren item niet teveel glimt, maar de uitstraling krijgt van oud zilver. Dan is het mogelijk om het te laten “inzwarten”.

Bestek
zilver_bestekBij zilver bestek komt het vaak voor dat de tanden van de vork, door het gebruik, aan één zijde afslijten. Het is mogelijk nieuwe tanden aan uw vork te zetten of de tanden aan te vullen. Zo heeft de vork weer gelijke tanden. Ook afgebroken lepels en messen zijn te herstellen of recht te zetten.

Gravure
Het is mogelijk om tekst of tekens te graveren in uw zilveren grootwerk. Een leuk geboortecadeau is bijvoorbeeld een zilveren spaarpot met naam erin gegraveerd. Meer informatie over het graveren van sieraden en grootwerk vindt u op de gravure pagina.

Verzilveren
Heeft u voorwerpen die u veel waard zijn of waar u een speciaal aandenken aan heeft? Dan is het mogelijk deze te laten verzilveren. Meer over verzilveren vindt u op de desbetreffende pagina.