Tips

Sieraden zijn gebruiksvoorwerpen. Daardoor is er een kans dat de sieraden beschadigen. Om de sieraden zo lang mogelijk mooi en draagbaar te houden geven wij u enkele tips.

Krassen
Sieraden kunnen door het dragen beschadigen. Vooral ringen en armbanden zijn hier gevoelig voor omdat deze vaak in contact komen met water of een hard voorwerp. De eerste kras valt vaak op; maar na verloop van tijd ontstaan er meerdere krasjes waardoor het sieraad weer een egaal uiterlijk krijgt. Wanneer er een diepere kras in een sieraad zit raden wij u aan het sieraad te laten polijsten of matteren. Dit kunnen wij voor u doen. Bij het polijsten of matteren wordt er een laagje zilver van het sieraad afgehaald, daarom raden wij aan dit niet vaker dan een keer per jaar te laten doen.

Slijtage
Zilver is een zacht metaal en gevoelig voor slijtage. Behandel het daarom met zorg en draag het niet bij zwaar huishoudelijk werk, tijdens het sporten, als u gaat slapen of onder de douche. Pas op met schoonmaakmiddelen, het chloor en zout dat hier in zit kan uw sieraad aantasten.

Schoonhouden en poetsen
Omdat zilver reageert op zuurstof, kan er een gele en op den duur zwarte aanslag ontstaan. Een glanzend zilveren sieraad kunt u reinigen met een speciale poetsdoek en zilverpoetsmiddel. Gematteerd zilver heeft een grovere structuur, waardoor het niet mogelijk is dit met een poetsdoek te reinigen. Gematteerde sieraden kunt u reinigen met een speciale silverclean. Bij het gebruik van poetsmiddelen dient u de aanwijzingen op de verpakking nauwkeurig op te volgen. Wij adviseren u de onderhoudsmiddelen van Hagerty aan.

Diamant en (edel)steen
Reinigen Diamant
Diamant is een steen met een zeer mooie schittering en een eeuwigdurende glans. De stenen kunnen vettig en vies worden, waardoor de schittering en glans verdwijnt. Wij maken met alle plezier uw diamant schoon, maar dit kunt u ook zelf; Maak in een kommetje een warm sopje met zacht, vloeibaar afwasmiddel. Hierin maakt u met een zachte tandenborstel de steen voorzichtig schoon. Leg hem daarna in een zeef en spoel hem onder warm, stromend water af. Dep de steen tot slot droog met een zachte, niet pluizende doek.

Ook ringen met andere stenen kunt u op deze manier schoonmaken. Let echter wel op met stenen zoals bloedkoraal. Dit is een zeer vettige steen en door het schoonmaken wordt het vet verwijderd waardoor de steen haar glans verliest. Twijfelt u of u de steen zelf schoon kunt maken, kom dan gerust langs voor meer informatie.

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw sieraad, neem gerust contact met ons op.